Contact & Tarieven

Rebel Hoefonderhoud:  Marjanka Lever  06-18945079  info@natuurlijke-hoeven.nl

Werkgebied: Groningen, Drenthe & grensstreek met Duitsland. Bij specifieke problemen, of een gewenste second opinion, tussentijdse controle wanneer je zelf bekapt of anderszins, kan het werkgebied vergroot worden. Hou dan wel rekening met extra reiskosten. Uit eigen ervaring begrijp ik hoe gerust je wordt van een fijne bekapper, maar ik vertrouw er ook op dat iedereen in zijn of haar eigen regio in principe een bekwame natuurlijk bekapper moet kunnen treffen.

‘Rehab’: Met betrekking tot specifieke ‘rehab’ cases geldt altijd een intake. Deze intake bestaat uit een anamnese, inspectie paard in rust, monsteren, uitleg, metingen, bekapping, en wederom monsteren. Het geheel wordt gedocumenteerd om de voortgang vast te kunnen stellen. De vervolg bekappingen omvat altijd het monsteren, metingen, bekapping en documentatie.

Een ieder kan gebruik maken van deze ‘rehab’ diensten, maar vaak komt het voor dat een externe therapeut of arts (met interesse in hoeven) bepaalde situaties vaststelt die verbetering behoeven en daarom doorverwijst. Zo heeft een fysio- of osteopathie behandeling voor je paard weinig zin wanneer jouw paard structureel op de toon landt als gevolg van hielpijn, of ongelijke voeten heeft en daardoor schouderklachten ter compensatie heeft ontwikkeld (en waardoor bijvoorbeeld jouw zadel niet fijn kan liggen). Vanuit mijn zijde kan ik slijtagepatronen constateren die klachten bevestigen hoger in het lijf of fysieke beperkingen ten aanzien van wendingen, waar jij als eigenaar een advies voor een behandeling voor mee krijgt of soms zelfs een advies voor een volledig kreupelheidsonderzoek bij een goede kliniek. In sommige situaties zijn röntgen onontbeerlijk. Soms is een kwestie met slechts één bekapping opgelost, bijvoorbeeld wanneer de voet in principe gezond is en het hoefonderhoud kwalitatief niet goed was uitgevoerd in het verleden; uiteraard is het advies om daarna een kwalitatief betere hoefverzorger te regelen omdat er eigenlijk niets mis was met de hoeven van je paard. Andere onderwerpen zijn bijvoorbeeld ondergeschoven voeten, gebroken voetas, schimmelinfectie, rotstraal, overgroeide steunsels / dubbele zolen, platvoeten, gevoelige zolen, hoefbevangenheid, negatieve hoek hoefbeen, brokkelhoeven, scheuren die niet weg lijken te gaan, overdreven flares, samengeknepen hielen, bokhoef, bolle zolen, hoefkatrol etc.

Niets staat immers op zichzelf, alles staat in verband met elkaar. Uiteraard is niet alles met bekappen mogelijk; een gebroken hoefbeen is tenslotte een ijzer waardig. Rehab wordt alleen gedaan tot aan het herstel of stabilisatie van de voeten, waarna terug gegaan kan worden naar een reguliere bekapper of hoefsmid. Het betreft dus alleen tijdelijke en specifieke trajecten! Gelet op deze specialisatie en de tijd die hiermee gepaard gaat, worden geen dieren meer aangenomen voor de reguliere bekappingen.

Betalingen: Contant en per bank; pinnen is mogelijk. Factuur volgt per mail.

Werkdagen: Maandag tot en met vrijdag, en bij hoge uitzondering ook zaterdag of ’s avonds (denk hierbij spoedgevallen en bij hoge temperaturen in de zomer).

Afspraken: Deze worden direct voor de volgende keer ingepland. Er wordt altijd rekening gehouden met mogelijkheden en beperkingen in jouw agenda, zodat je zelf ook aanwezig kan zijn. Op de dag zelf stuur ik je nog een appje, circa 10 minuten voordat ik bij je ben, zodat jij je paard of pony klaar kan zetten op een schone en veilige werkplek, met schone benen en schone hoeven (zowel buiten- als onderzijde). Ondanks dat afspraken vooruit worden gepland, is er altijd ruimte voor extra afspraken of het verschuiven van bestaande afspraken. Tijdens het bekappen laat ik je graag zien wat ik aantref en leg je graag uit wat ik waarom doe, maar ook wat de verwachtingen op termijn zijn en wat jij zelf kan bijdragen aan goede hoeven.

Tarieven 2021 per dier:

  • Regulier bekappen ABC pony  € 35
  • Regulier bekappen DE pony of paard € 40
  • Second Opinion of Begeleiding DHZ € 75
  • Intake Rehab (revalidatie, herstel, correctief bekappen) € 75
  • Vervolg Rehab bekappen € 45
  • IJzers verwijderen € 0
  • Alle bedragen zijn inclusief BTW en exclusief reiskosten € 0,30 per km vice versa vanaf woonadres naar locatie en terug.

Overige gegevens:

Rebel Hoefonderhoud – Venneweg 16 – 9541 XN – Vlagtwedde
KvK nr: 70386218
BTW nr: NL002011145B02