Sporthorses – Barefoot

Hoe raar kan het lopen in het leven; een publicatie van mijn hand in een Amerikaans magazine met een ledenlijst die loopt tot Australië! Puur naar aanleiding van foto’s van Coen & mij, en de switch die ik gemaakt heb (kantoor – bekappen), terwijl de meesten wel weten dat mijn paard niet altijd het ideale sportpaard is qua karakter.  Hoe dan ook, het ene mondde uit in het andere, met als gevolg dat de editor vroeg of ik een tekst wilde samenstellen over de weg die ik heb afgelegd. In eerste instantie werden het twee pagina’s, maar uiteindelijk zelfs drie pagina’s en is geschoven met advertenties. Het voelt wel als een reclametekst voor en over mijzelf, en het nut van deze publicatie is bepaald niet relevant voor mijn werk in Nederland (hoewel….. ze hebben mijn naam toegevoegd aan de lijst van ‘trimmers Europe’ ♥). Maar zoals met alles, is het wel zinvol deze tekst in het grotere geheel te plaatsen. Hoe meer mensen lezen, na gaan denken, onderzoeken, vragen gaan stellen etc., over het natuurlijk houden van paarden in al haar facetten, hoe beter het is voor de dieren; en dat is de werkelijke bijdrage van deze tekst, dat stukje bewustzijn! En natuurlijk begrijp ik heel goed dat het soms lastig is om het management rondom je paard over de kop te gooien en te kiezen voor een andere insteek. De moeite die ik daar mee heb gehad, vind je ook in deze tekst terug. De Associate Editor mailde me naar aanleiding van ‘proofing the article’: ‘Your story was inspirational and beautifully written!’. Enfin:

Publicatie door Marjanka Lever (c’est moi!), in de The HorsesHoof.com, editie herfst 2017, Issue 72 (klik op de foto’s voor een vergrote weergave op je scherm, zodat de tekst leesbaar is):